14 Mayıs 2015 Perşembe

KEMİKLER ŞEHRİ - CASSANDRA CLARE (Ölümcül Oyuncaklar I )


Orjinal Adı : Mortal Instruments - City Of Bones
Yazar : Cassandra Clare
Sayfa : 580
Yayın evi : Artemis Yayınları
Çeviri : Selim Yeniçeri
Tür : Fantastik, Paranormal,
Seri Sıralaması : 
1 - Kemikler Şehri
2 - Küller Şehri
3 - Camlar Şehri
4 - Düşmüş Melekler Şehri
5 - Kayıp Ruhlar Şehri
6 - Cennet Ateşi Şehri
*****
Hiç uyumadım.
Zorlu bir görevi düşünmek ve 
Becermek arasında geçen sürede yaşanır zaten, 
Ürkünç karabasan, çileli düş...
İnsan dehası ve 
Ölümcül oyuncaklar,
Mecburi bir işbirliği başlatır ve insanın devleti,
Aynı küçük bir krallık gibi, yaşar iç savaşı.
- William Shakespeare, Julius Caesar
Kitaba ilk sayfadan vurulmak deyimini bana yaşatan cümlelerle yazıma başlayayım. (Shakespeare minicik bir düşkünlüğüm var da ^^ ) Gel gelelim kitabımıza; gerçekten anlatılanlar kadar varmış hatta daha fazlasıymış. İlk sayfalarda, yok efendim farklı bir dünyaya adım attım ben bu yeni türleri kaldıramam falan demedim direk kaynaştım. İlk kitap olmasına rağmen anlatım, tanıtım vs hiç yormadı. Farklı karakterler, farklı türlerle bezeli inanılmaz ve harika bir kitaptı.
 Görür görmez sevdiğim şey ise vampir motosikletleri oldu. Bende istiyorum. >_<  
Ve ve kitaptaki favorim, ilk satırdan vurulduğum isim.. Magnus Bane *_*  Sırf o bile serinin devamını okumam için yeterli bir teşvik olabilir. ^^

"Yaşamları mum alevi kadar parlaktı, tabii söndürmesi de en az mum alevi kadar kolaydı."

Clary Fray arkadaşı Simon ile gittikleri Pandemonium Kulüp de, kendinden başka kimsenin göremediği bir cinayete tanık olur. Esrarengiz olaylar bununla son bulmaz. Aksine, bu bir başlangıçtır. Olay sonrasında onu takip eden sevimli ukala ve çokça kendini beğenmiş çocuk, yani Jace Wayland, onun için bilmediği bir yaşamın, gölge avcılarının dünyasının kapılarını açacaktır.  Hayal edemeyeceğiniz yaratıkların, Nefilim adı verilen yarı meleklerin, iblis efendilerin, perilerin, kurt adamların ve vampirlerin olduğu akıl almaz bir dünya ve hepsi dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Görmemizi engelleyen şey ise zihinlere koyulan bir çeşit perde, kullandıkları mühür ya da sihir.
 Clary karşılaştığı bu yeni gerçeklikte aslında Gölge avcısı olan annesinin sakladığı ölümlü kupayı bulabilmek ve Valentine i durdurarak ondan annesini kurtarabilmek için büyük bir mücadeleye girecektir. Aşkı için seçimler yapmak zorunda kalacak ve bu süreçte, dahil olduğu yeni dünyayla ilgili pek çok şey öğrenecektir.
Her sayfası soluksuz bırakan bir kitaptı. Bu zamana kadar okumadığım için kendime isyan ettim. Neyse ki çok geç değil. Şimdi serinin tadını doyasıya çıkarabilirim ^^
Herkese Keyifli Günler..






3 yorum: