3 Mayıs 2015 Pazar

KARANLIĞIN AYAK İZLERİ - TESS GERRITSEN

"Kördüğüm," diye düşündü Berly. "O benim için endişeleniyor, ben de onun için. Kaldı ki ikimiz de Tavistock'uz, yani ikimiz de yenilgiyi kabul etmeyiz."
 Orjinal Adı : In Their Footsteps
Yazar : Tess Gerritsen
Sayfa : 320
Yayın evi : Martı Yayınları
Çeviri : Cumhur Mısırlıoğlu
Tür : Macera, Gerilim, Polisiye
*****
Polisiye, gerilim kitaplarını gerçekten çok seviyorum. Her yeni kitapta bu sevginin haklılığına daha çok inanıyorum. Olayları, mantığı çözmeye çalışmak, klasik bir tabirle katilin aslında uşak olduğunu öğrenmek için daha hızlı okumak ve elinden bırakamamak.. Gerçekten harika bir duygu. Tess Gerritsen'ın bu konuda uzman bir yazar olduğunu biliyorum. Farklı kitaplarını okumuş pek çok arkadaşım onun için çıldırıyor. Ben de hep istemiştim ama ilk kez kısmet oldu. Gerçekten anlatılanlar kadar varmış, hatta daha fazlasıymış. Yeni Tess kitapları almamın vakti gelmiş sanırım (:
"Dünyada olduğu gibi cennette de beraberiz."
Beryl, birkaç saat sonra başlayacak olan sıkıcı toplantıyı unutmaya çalışırken atını sürekli mahmuzladığının farkında bile değildir. Gizli teşkilatta uzun yıllarını harcadıktan sonra emekli olmuş amcası ve onun eski ajan yada diplomat olan emekli arkadaşları.. 
Kardeşi bu davetlerdeki tek dayanağıdır. Bu eziyete dahil olmadan önce keyfini çıkartmak için biraz daha hızlanır ve yola çıktığında bir arabayla çarpışmaktan kıl payı kurtulur ama bu beklenmedik olay karşısında şaha kalkmış atından düşmekten kurtulamaz. Karşısındaki yabancı dikkat çekici biridir ve amcasının arkadaşlarından biridir. O an farkına varamasa da hayatinin bundan sonrası için büyük rol oynayacaktır. 
Davet her zamanki gibi ilerlerken, konuklardan birinin boşboğazlığı ile iki kardeş kahramanca bir görev sırasında öldürülmüş olarak bildikleri anne babaları hakkındaki acı gerçeği öğrenirler. Anne babalarının bir ihanet sonucu bu hale geldiklerine inanmayan kardeşler olayı ortaya çıkarmak ve gerçeği öğrenmek için Paris'e gitmeye karar verirler. Daha ayak bastıkları anda bu birilerinin dikkatini çeker ve kendilerini kontrol edemedikleri olayların içinde bulurlar. 
Gerçeğin peşinde verilmiş bir savaş ve fedakarlıklarla dolu bir hikaye. Arka planda ise yıllardır kimsenin farkına varmadığı büyük bir kurgu ve işleyen bir düzenek..
 Sırlar çözüldükçe gerçekler ortaya çıkacak ve kimin dost, kimin düşman olduğu belli olacaktır...
Herkese Keyifli Günler.. ^^

Puanım:


2 yorum:

  1. Tess konusunda o çıldıran gruptanım bende 😊 bu kitapta dikkatini çekti mi bilmiyorum. Yazıldığı dönemin polis kuvvetlerinin yeteneklerini nasıl da yansıtıyor. Şu anki gelişmişlik yanında o zamanın yetenekleri göze çarpıyor. Özellikle Rizzoli & Isles serisini tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okurken hayran kalmıştım. Gerçekten üstün olan yeteneklerin yerini şimdi teknoloji aldı :P
      ve Rizzoli & Isles serisini gerçekten merak ediyorum. İnşAllah ilk fırsatta okuyacağım ^^ Teşekkürler (:

      Sil