12 Ocak 2015 Pazartesi

ZEHİR USTASI - MARİA V. SNYDER ( Study 1 )

"Onu izlerken aklımdan tek sözcük geçiyordu: Güzel. Hamlelerinde karışık bir dans performansının hızı ve ritmi vardı. Rakibi ise yeni doğmuş bir sıpa gibi görünüyor; sanki ilk kez ayaklarının üzerinde duruyormuş gibi kollarını ve bacaklarını sallıyordu.."
Orjinal Adı : Poison Study
Yazar : Maria V. Snyder
Sayfa : 372
Yayın evi : Dex Yayıncılık
Çeviri : Deniz Başkaya
Tür : Fantastik, Yetişkin
Seri Sıralaması : 
1 - Zehir Ustası
2 - Büyü Ustası
3 - Ateş Ustası
*****
Kendilerini Şu yazımda görebileceğiniz gibi, Yine hediye bir kitap + kupamm *_* (Beleşçi mi?.. ee şey.. benn.. :P )
Yeni bir seriye başlıyor olmanın haklı gururunu taşıdığım ve kitaptan ölümüne etkilendiğim gariban yazıma başlıyorum. 
 Kitabı çok sevdim. Onca övüldükten sonra harika bir kitapla karşılaşacağımı biliyordum. Yine de şaşırttı diyebilirim. Öncelikle kurgusu ve konular çok farklıydı. İlk sayfalarda adapte olmaya çalışırken biraz bocaladım ama dediğim gibi, bu ilk sayfalar için geçerliydi :D 
İxia döneminde işlediği bir cinayetle zindanlara çürümeye terk edilmiş Yelena, İdama gittiğini zannederken kendini komutanın çeşnici başı olarak bulur ve hayli zorlu bir eğitimden geçer. Kaçmaması için komutanı yardımcısı ve zehir konularında uzman adamı Velek, Yelena'ya kelebek tozu adında bir zehir içirir. Bu sayede her sabah panzehir almak için orada olmak zorundadır. Yoksa akıl almaz derece de acılar çekerek ölecektir. 
" Hızlı bir ölüm mü isterdin, yoksa yavaş yavaş öldüren bir zehir mi içerdin? "
Velek'ten aldığı eğitimlerle giderek ustalaşan Yelena, komutanın güvenini kazanarak yanından ayrılmaz bir adamı olur.
Komutan Brazel ise oğlunu öldüren Yelena'dan intikam almak istiyordur. En ufak fırsatı bile değerlendirmeye çalışsada, Yelena artık komutanın koruması altındadır. Büyünün sözünün dahi yasak olduğu yönetimde birtakım güçler iş başındadır. Kim olduklarını, amaçlarını ve hedefte kimin veya neyin olduğunu öğrenmek için türlü sıkıntılar ve akıl almaz olaylarla karşı karşıya kalacaklardır. 
 Harika bir kurgu ve farklı bir konuydu. Büyücüler benim için yeni bir olay.  Fantastiğe düşkün olsamda bunun büyücüleri de kapsadığı pek söylenemezdi. Hiç büyü ve büyücüleri kapsayan kitaplarla ilgili tavsiye almamış yada imkan bulamamıştım ama ne diyebilirim ki çok sevdim. :)
Sırada serinin ikinci kitabı var ve alınacaklar listemde başı çekenlerden sayılır. ^^
Herkese Keyifli Günler!

Puanım : 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder