4 Haziran 2015 Perşembe

YÜREĞE SÖZ GEÇMİYOR - JULIA QUINN ( The Bridgertons #1 )

 Orjinal Adı : Duke and I
Yazar : Julia Quinn
Sayfa : 367
Yayın evi : Epsilon
Çeviri : Eda Özelmas
Tür : Historical, Roman, Aşk
Seri :
 1 - Yüreğe Söz Geçmiyor
2 - En Çok Beni Sev
3 - Son Söz Aşkın
4 - Rüyalar Gerçek Olsa
5 - Sonsuz Sevgilerimle
6 - Sana Muhtacım
7 - Öpüşünde Saklı
8 - Biz Evleniyoruz

*****
Uzun zaman sonra ilk kez bir kitabı günlerce süründürmeden bitirebilmiş olmanın mutluluğuyla klavyeye sarıldım. Ertelemeden, kitabın ateşi hala içimde yanarken hemen yazayım dedim. Seri bana çokça sevgili dostum, kardeşim saydığım iki insandan doğum günü hediyesi olarak geldi.  Kitap Tutkusu ve Kütüphanemden Kitap Manzaraları'ndan... ♥ 
Evet yanlış okumadınız. O.o Bir, iki kitap değil, tüm seriyi almışlar bana *_* Yanında başka şeyler, farklı kitaplarda vardı tabi ama hepsini kendime sakladım. Gollum misali sarıp sarmaladım kıymetlilerimi. Kimselere göstermedim. Hediyelerim, kitaplarım bana günler öncesinden geldi. Bende tam doğum günü gecemde serinin ilk kitabına başlamak istedim. *_* ve başladım da ^^
Lafı fazla uzatmadan konuya geçeyim bari;
Hastings Dükü uzun yıllar çocuk hasretiyle yanıp tutuştuktan sonra bir erkek evlat sahibi olur. Düke göre oğlu, soyunun gerektirdiği gibi kusursuz olmalıdır. Onu en iyi şekilde yetiştirecek ve unvanına, Basset ailesine yakışır bir veliaht olacaktır. Doğumda annesini kaybetmiş olan Simon içinse durum daha farklıdır. Dört yaşına girmesine rağmen tek kelime etmiyordur. Dük oğlunu azarlayarak ve hakaret ederek konuşturmaya çalışsa da Simon kekelemekten öteye gidemez. Bunun üzerine Dük oğlunu terk ederek uzaklara gider. 
Simon büyüdükçe babasına olan nefreti artar ve her geçen gün hırslanarak kendini kanıtlamak için daha çok geliştirir. Babasının istediği evlat modelinin tam tersi olmak için elinden geleni yapar. 

" Nefret hissi vücuduna dolup, gözlerinden taşarken, kendi kendine bir yemin etti.
Madem ki babasının arzu ettiği gibi bir oğul olamamıştı, o halde onun istemediği gibi bir evlat olacaktı. "  

Yıllar sonra yaşlı Dük hayata gözlerini yumduğunda Hastings Dükü unvanını Simona devretmiştir. Babasının bu çok önem verdiği unvanı kendisiyle birlikte yok etmeye, soyunu devam ettirmemeye kararlı olan Simon'ın aklındaki en son şey aşık olmak ve evlenmektir. Londra'ya geldiği gece katıldığı baloda karşılaştığı kişi ise tüm planlarını altüst edecek ve onu nefretten arındırıp aşkın kollarına çekecektir..

****
Çoğu yönden eksik gibi gelen bir yorum olduğunun farkındayim ama Ne kadar evirip çevirsem de daha fazla şey yazamıyorum. Sanki tüm önemli yerleri anlatacak ve gizemini bozacakmışım gibi hissediyorum. Seriyi çok sevdim. bana anlatılan, methedilen kadar varmış. Bridgertons ailesinin dünyasına kaldığım yerden devam etmek için sabırsızım (:
Herkese Keyifli Günler ^^

 Puanım:



2 yorum:

  1. İnsanın kitap hediye eden dostlarının olması çok güzel değil mi? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemde nasıl *_* Hediyeler bir yana, Onlarsız bir hayat düşünemiyorum. *_* :)

      Sil