15 Haziran 2015 Pazartesi

MEKANİK MELEK - CASSANDRA CLARE (Cehennem Makineleri I )



  Orjinal Adı : Clockwork Angel 
Yazar : Cassandra Clare
Sayfa : 532
Yayın evi : Artemis Yayınları
Çeviri : Zeynep Heyzan Toydemir
Tür : Fantastik, Paranormal
Seri : 
1 - Mekanik Melek
2 - Mekanik Prens
3 - Mekanik Prenses
*****
"Pulvis et umbra sumus,"
 "Hepimiz tozlardan ve gölgelerden ibaretiz."
 Gemi limana yanaşırken Tessa ailesinden kalan son kişiye kavuşmak için sabırsızdır. Anne babasının ölümünden sonra onlara bakıp büyütmüş olan teyzesini de kaybetmiş, uzaklarda olan abisinden aldığı mektuptan çıkan biletlerle yola koyulmuştur. Londra'nin puslu ve ağır havasını şimdiden hiç sevmemiştir. Ardında bıraktığı güzel şehri düşününce buna alışmak ona zor gelecektir. Karaya iyice yaklaştıklarında Tessa nın abisini görmeye çalışması boşunadır, çünkü onun yerine kendilerini kara kardeşler olarak tanıtan iki kadın gelmiştir. Abisinin onu almaları için kendilerini gönderdiğini söylerler. Aradan günler haftalar geçmesine rağmen abisinden haber olmadığı gibi kara kardeşlerin de ona yaptığı işkenceler dayanılmaz olmuştur. Ona öğretmeye çalıştıkları şeyin korkunçluğu akıl almazdır. Ve artık abisinin yaşadığından bile şüphelidir. Kara kardeşlerin onu bir şeye, birine hazırladıklarını öğrendiğindeyse artık çok geç olmuştur. Aniden içine düştüğü bu garip ve yaratıklarla dolu yeni dünyadan kurtuluşu yoktur. 
Geç saatlerde yine o kötü hizmetçinin gelip onu zorla götüreceğini düşünürken odasına giren farklı biri sayesinde bu yeni dünyanın bilmediği yönleriyle karşılaşacaktır. 
" Sevmek de sevilmek kadar önemlidir. Asla ziyan olmaz. " "Büyü tehlikelidir ama aşk kadar değil."
Gölge Avcısı olan Will, onu gizli sığınaklarına götürürken, yanlarında uzun sure tutamayacağını biliyordur. Çünkü kız bir iblis efendisidir. Her ne kadar tam olarak ne olduğunu anlayamasalar da onun normal olmadığı kesindir ve Magister denen esrarengiz biri onun peşlindedir. Tessa nın kardeşini bulmak için araştırma yaparken bilmedikleri bambaşka ve tahmin edemeyecekleri şeylerle karşılaşırlar. Olaylar hiç olmadığı kadar karışacaktır.

"Kitaplar söz konusu olduğunda, insan her zaman temkinli davranmalı," dedi Tessa. "Ve bütün kitaplar tehlikelidir çünkü kelimeler bizi değiştirme gücüne sahiptir."

Bu seriyi en son okuyabilmişlerden biri olarak gönül rahatliğiyla söyleyebilirim ki BAYILDIM! Kemikler Şehrini okuduktan ve filmi izleyip esaslı bir spoiler yedikten sonra yan seriyi okuyabilirim dedim. Will ile tanışmak için sabırsızdım ve buna değdi. Esprili, kendini beğenmiş ve gizemli.. Her yönüyle muhteşemdi. Şimdi gel gelelim arada kaldığım konuya. O spoiler sonrası karar veremiyorum. Ana  seriye mi devam etmeliyim? Yoksa önce Cehennem Makinelerini mi okumalıyım? >_<    
Kemikler Şehri Kitap yorumum için Tıklayınız!
Kemikler Şehri Film yorumum için Tıklayınız!
Herkese Keyifli Günler! ^^

Puanım:




4 yorum:

  1. Önce Cehennem Makinelerini okumanı öneriyorum. Ben ilk Ölümcül Oyuncakları okudum ve ilerleyen kitaplarda spoiler yediğim oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın üzerine birde filmi izleyince ve o spoileri yiyince gerçekten hevesim kaçtı. Sanırım Cehennem Mkinelerine öncelik tanıycam. ^^ Teşekkür ederim (:

      Sil
    2. Sorma o hataya da düştüm. Seri aslında güzel ama milyon tane spoiler yiyince tadı tuzu kalmadı :) Umarım başına daha fazla gelmez de tadını ala ala okursun :D

      Sil
    3. Seri çok farklı ve güzel. Bende çok sevdim. Umarım öyle olur. ( Gerçi azcık ara verip unutayım diyorum ama neyse :D ) Teşekkür ederim ^_^

      Sil