21 Mart 2014 Cuma

El YAPIMI BİLEKLİK - DIY BRACELET




Bu güne kadar sinirlendiğim anlarda kendimi sakinleştirmek, stres atmak ve can sıkıntımı geçiştirmek için birçok uğraş edindim. 
Resim yapmaya olan aşırı düşkünlüğüm de bundandı sanırım. Bu sıralar resim de yetersiz kalır gibi oldu. Hatta kalemi elime almıyorum diyebilirim. 
Tesadüfen denk geldiğim  bileklik yapımı çok ilgimi çekti ve gerçekten çok zevkli olduğunu keşfettim. (özellikle ders dinlerken uykumun gelmesini engellediği için de ayrıca sevdim) Aslında örgü yapamam. Çünkü Bitirinceye kadar hevesim kaçar ve yarım bırakırım. Bilekliklerle öyle bir şey söz konusu değil, desem de inanmayın çünkü birkaç tamamlanmamış girişimim mevcut. Evet minicikler ama yapamadığım zaman anında bıkıyorum. Kötü bir huy. Hiç mücadeleci değilim. :/
Bu bileklikler aslında bayağı ünlü ve eskiymiş. 70'li yıllarda Birleşik Devletlerde ortaya çıkan bu bileklik, hem kızlar hem de erkekler tarafından çok sevilmiş ve hala seviliyor sanırım. İşin Güzel yanı, kendiniz yapıyorsunuz. Yani el emeğiniz söz konusu. Birçok yerde iki ipi birbirine dolayarak bir dünya paraya satıyorlar. Oysa birkaç parça iple siz istediğiniz şekilde ve daha güzellerini yapabiliyorsunuz.  Hem kendiniz, hem de sevdiklerinize hediye etmek için birebir.  Onlarca bileklik yapmış olmama rağmen şuan sadece birkaçı elimde.Umarım beğenerek kullanıyorlardır. Gerçi Aksini hissettiren olmadı yada ben anlamadım. Her neyse..  Birkaç resim ekleyerek yazımı sonlandırıyorum ve kolaylıkla yapabilmeniz için videosunu ekliyorum. 



Şimdiden kolay gelsin ^^



2 yorum: