28 Ocak 2015 Çarşamba

MİM : Kendi Kitabını Yarat ^^

 Kütüphanemden Kitap Manzaraları'mm beni mimlemiş.. Ben mutlu, ben heveslii *_*
 Kendisine bolca öpücük yolladıktan sonra, hemen oturup yazayım dedim.

1) Bir kitap yazmaya karar verdiniz. Türü ne olurdu?
Kesinlikle Fantastik. Benzer şeyler yerine yeni bir dünya kurmak beni daha çok cezbediyor.

2) Bu kitabı bir serinin başlangıcı mı yoksa bağımsız bir roman şeklinde mi yazardınız?
Tek kitap olurdu. Yazmak konusunda istikrarlı biri sayılmam ve çabuk sıkılırım. Başlayıp bitirebildiğim bir şey yokken seri hayal etmek benim için epey zor. Az olsun öz olsun :)

3) Kitabınızın baş karakterinin ya da karakterlerinin isimlerini ne/neler koyardınız?
Ops! Bu zor bir soru :P Muhtemelen birilerinden yardım alır ya da en yakındaki isimler sözlüğünü rastgele açarak seçerdim. :P 

4) Her yazarın etkinlendiği başka yazar ya da yazarlar mutlaka vardır. Peki sizinkiler hangileri?
Etkilenmekten çok bende tam tersi durum söz konusu olabilirdi. Hep aklıma Necip Fazılın bir diyaloğu gelir;
" Üstad'ın çalışma odasına giren bir yazar odaya göz attıktan sonra:
-Hayrola Üstad, çalışma odanda hiç kitap yok, siz hiç kitap okumaz mısınız? diye soru sorduğunda, Üstad şu cevabı verir:
-Sen hiç süt içen inek gördün mü? " 
Bir gün olur da yazarsam etkilenen değilde, etkilenilen yazar olmak isterdim. >_<

5) Kitabınızın nerede geçiyor olmasınız isterdiniz? (Hangi ülke, şehir, köy vs). Ya da kitabınız kurgusal bir dünyayı anlatıyorsa orası nasıl bir yer olurdu?
Yepyeni bir Dünya kurma fikrini severim. Olmadı var olanı yok edip tanınmaz hale getirirdim. :p bu durumda ülkelerin pek önemi kalmazdı sanırım  :D

6) Kitabınızı ilk olarak kime imzalayıp verirdiniz?
Ben imzası berbat olan kesimdenim :V Öncelikli olarak kıstırmayı planladığım bir kaç kişi sonrasında kimi yakalarsam ona verirdim sanırım :D 
7) Gelelim en önemli soruya, kitabınızın ismi ne olurdu?
Kitaba göre karar verirdim. tabi şöyle çekici ve akılda kalır bir şey olması fena olmaz. Mesela yeni bir tür üretmiş isem onun ismi falan olabilir :P

8) Sizce kitabınızı en güzel şekilde anlatan 3 kelime ne olurdu? 
Etkileyici ve Farklı bir konuda yazmak isterdim. şöyle Unutulmazlık garantisi olsun diye  :v

Bende Kitap Kavanozu'nu etiketliyorum ^^ 
Herkese Keyifli Günler.. 


27 Ocak 2015 Salı

HEP SENİ BEKLEDİM - JENNIFER L. ARMENTROUT

 " .. Özürler aslında dilekler gibiydi. İkisinden de hayatımda bolca vardı ve hiçbiri bir fark yaratmıyordu. Bunun üzerine ben de hiç yapmadığım bir şey yaptım, o zaman bile yapmadığım bir şey!. "
Orjinal Adı : Wait For You
Yazar : Jennifer L. Armentrout
Sayfa : 415
Yayın evi : Dex Yayınları
Çeviri : Serkan Göktaş
Tür : Günümüz Aşk
*****
Avery, üniversitenin ilk gününde geç kalmamak ve sınıfa son giren olmamak için her şeyi planlamıştır. Erken kalkacak, erkenden evden çıkacak ve derse ilk girenlerden olarak dikkat çekmeyecektir. Yaşadığı yerden millerce uzakta olan bu Üniversite'de her şeye, hayatına yeniden başlayacaktır. Ama hiç bir şey planladığı gibi gitmez. Geç kaldığı derse yetişmeye çalışırken çarpıştığı duvarımsı yakışıklı! onun için hayatının dönüm noktası ve en önemli karakteri olacak, Avery'in kabuğunu çatlatmasına, etrafına ördüğü duvarı yıkmasına yardımcı olacaktır. Ve  geçmişindeki sırlar ortaya çıkacak, yaraları sarılacaktır.. 

Kitaba başladığım günün gecesinde, yaklaşık saat gecenin üçünden sabahın dördüne doğru ilerlerkene, Kütüphanemden Kitap Manzaraları ile muhabbetin dibinden el sallarkene vs vs.. 
Bana niye uyumadığımı sordu (sanki kendisi çok uyuyormuş gibi O.o ) bende, 'kitap bitse de yatsam ile biterse naparım been' arasında bir yerlerde olduğumu söyledim. :P
 Evet kitabı ayrılamayacak kadar çok sevdim. Ah çok güzeldi ve nasılda çabuk bitti. :(
" Rahatsız edecek başka kimsen yok mu senin? "
" Varlığımla ödüllendirebileceğim sürüyle insan var ama ben seni seçtim!. " 
İtiraf etmeliyim ki Cameron fazla masalsı bir karakter gibi geldi. O derece kusursuz, tamam belki kendini beğenmiş biri ama bu, yansıtılan karakterin hiç bir şeyi. [Çocuk resmen gıcır gıcır bir Mustang edasında salındı tüm kitap boyu. Kendini beğenmişlikte anca jantlardaki çamurdu yani. :P ] Kızımız sessiz sakin, geçmişinde yaşadığı ve atlatamadığı olaylarla kabuğuna çekilmiş biri. Yazar son dakikaya kadar başına ne geldiğini söylemedi.(Ops! Spoiler mi oldu O.o )
Kitaba ve yazara gerçekten hayran kaldım. Listemde yazarın alınacak iki serisi var ve biraz daha ön sıralara çekmeyi düşünüyorum. Gerçekten Kitap Tutkusu'nun yazara olan büyük hayranlığını şimdi daha iyi anlıyorum. Ne diyebilirim ki Jennifer.. Kalbimi çaldın ^^ 
Herkese Keyifli Günler!..

Puanım : 



19 Ocak 2015 Pazartesi

DENİZ TANRIÇASI - P. C. CAST

 " Kedinin ne olduğunu biliyorsun, değil mi? " 
Dylan, CC'nin ıslak saçlarından bir tutamı parmağına dolayarak, " insan soyundan kadınların yakın müttefiki, kedigillerden bir yaratık." dedi. Bir an bir şey hatırlamış gibi durdu, sonra "Balık yemeğe bayılırlar, " dedi ve o da gülmeye başladı. 
Orjinal Adı : Godness Of The Sea
Yazar : P. C. Cast
Sayfa : 446
Yayın evi : Pegasus
Çeviri : Sevinç Tezcan Yanar
Tür : Fantastik, Aşk
Seri Sıralaması : 
1 - Deniz Tanrıçası
2 - Bahar Tanrıçası
3 - Işık Tanrıçası
4 - Gül Tanrıçası
5 - Aşk Tanrıçası
6 - Truva Tanrıçası
7 - Efsane Tanrıçası
*****
Deniz tanrıçası kitaplığımın uzun süreli misafirlerindendi. Sürekli erteleyip durdum. Başlıca sebep bir serinin ilk kitabı olması ve ikinciyi isteyip alamama çekincesiydi-ki ikinciyi kesinlikle istiyorum. Her seferinde araya başka kitaplar girdi ve ben ona yöneldim Deniz Tanrıçası da arka sıralara kaydı.
 Doğum gününde herkes tarafından unutulan Teğmen Christine içinde harekete geçen duygularla ve içkinin etkisiyle bir rituel yapar ve kutsal anadan, Toprak Tanrıçasından bir dilek diler. Hayatında Biraz Sihir. Bu dileği sonucu biraz değil, bir hayli sihirle karşılaşır. Görev için bindiği uçak kaza yaparak denizin orta yerine çakılır. Tam ölecekken onu kurtaran bir deniz kızı sayesinde istediği sihir onu bulmuştur. Artık biraz değil fazlasıyla sihirli bir dünyanın parçasıdır ve kurtulmasının tek yolu ölümsüz aşkını bulmaktır.
Evet klasikleşmiş denizkızı masalı olduğunu söyleyebilirim. Bazı yerlerde 'poff >_<' gibisinden hallere de girdim. Hatta bir bölümde kitabı duvara fırlatarak; nedeeennnn!.. diyerek filimvari hareketler sergileyesim de geldi. Ama kitaba bütün olarak bakmayı tercih ediyorum. Genel olarak sevdim. Her şeye rağmen farklı bir hikayeydi. 
Son olarak finalde beklediğimi bulamadım maalesef. -_-  Ben ikinci el olarak aldım kitabı ve bir an birinin, satan kişinin komplo kurduğunu falan zannettim. Okumuş olanlar beni anlayacaktır :) Netice de seriye bir şans daha vererek ikinci kitabı da okumak istiyorum. Bakalım onda işler nasıl ilerleyecek :)
Herkese Keyifli Günler. ^^



15 Ocak 2015 Perşembe

Etkinlik: Şimdi Mevsimi *_*

  Mimler etkinlikler.. Bu seneye hızlı bir giriş yaptım sanırım. :) Kitap Keyfim tarafından sorularını çok sevdiğim bir etkinliğe mimlendim. Kendisine çokça teşekkür ederek sorulara geçeyim ^^

1. Kışın okumalık favori bir kitabın var mı?
Eskiden olsa muhtemelen fantastik tarzda herhangi bir kitap derdim. ama şimdi kararsızım. Son zamanlarda historical ve aşk romanlarına karşı bir eğilimim var.  :/ 
2. Kapağı mavi olan bir kitap?
Mavi aşığı biri olarak, pek çok kitap sayabilirim :P ama Mefisto'nun Öpücüğü - Trinity Feagen şuan için gözüme en çekici gelen kitap. :) 

3. Yılbaşı ağacında yıldız olarak kullanabileceğin bir kitap?
  Bozulan Yeminler Sabrina Jeffries bu kitabı çok sevdim. Her yerde görmek istiyorum ^^


4. Kış tatili için mükemmel olan bir kurgusal dünya?
Mahşerin atlılarından biri olan Thanatosun dünyası (Grönland) benim için ideal. Evet onun dünyasında, evinde, o şöminenin başında oturup kitap okumak isterdim *_* (Kitap okumak benim Tatil anlayışım :v )





5. Birlikte kış tatiline gideceğin bir kitap karakteri?
Jennifer L. Armentrout - Hep Seni Bekledim kitabındaki Cameron olabilir  *_*

6. Bu sene için listende olan bir kitap?
Epey kabarık bir listem olsa da, Sabrina Jeffries'in eksik olan tüm kitapları için sabırsızım. *_* 





7. Favori tatil içeceğin, atıştırmalığın ve filmin?
Her koşulda favori içeceğim tabi ki de çay. :P  Ve atıştırmalık olarak Bim cipsi fena olmaz hani *_* Bu sırada yaklaşık onlarca Hint filminden herhangi birisini izleyebilirim. :D

Bende Kitap Tutkusu ve Kütüphanemden Kitap Manzaraları'nı davet ediyorum. 
Onların beni beklediğinden daha büyük bir heyecanla yazılarını bekliyorum ^_^
Herkese Keyifli Günler.. 




14 Ocak 2015 Çarşamba

BİR AŞK ÇARPINTISI - MARIE FORCE (The McCarthys of Gansett Island 1)

  " Bilirsin, bazen hayat ait olduğun yeri göstermek için yoluna bazı şeyler çıkarır... Önünde duranı kaçırma. "
Orjinal Adı : Maid For Love
Yazar : Marie Force
Sayfa : 320
Yayın evi : Novella Yayınları
Çeviri : Nilgün Birgül
Tür : Günümüz Aşk
Seri Sıralaması : 
1 - Bir Aşk Çarpıntısı 
2 - Aşka Düşünce 
3 - Aşka Son Bir Şans
4 - Aşka Tutunan Kalpler

*****
Mac McCarty, doğup büyüdüğü ama yıllardır ayrı olduğu, kısaca uzak kalmak için çabaladığı Gansett adasına, babasının sahip oldukları oteli satacağını öğrenerek geri döner. İyi bir evlat olarak elinden gelen her şeyi yapmak için oradadır. Ama bu ziyaret, hayatını kökten değişime uğratacaktır. Gemiden iner inmez bisikletiyle işine yetişme telaşında olan Maddie'ye çarpar ve çok kötü yaralanmasına sebep olur.
Madeline Chester, hayatı boyunca kötü bakışlara ve dedikodulara maruz kalmış genç bir annedir. Geçimini sağlayabilmek ve oğluna bakabilmek için çalışmak zorundadır. O sabah çarpıştığı Mac yüzünden hayatı bir daha asla eskisi gibi olmayacaktır...
"Annenin öykülerinden yola çıkarak, senin gerçek bir zampara olduğunu düşünmüştüm. Her gün başka bir kadın. "
Mac, nispeten doğru bu tanım karşısında korkuyla sindi. "Hayatımın bir dönemini tarif etmiş olabilir ama artık öyle biri değilim. "
" Peki bu mucizevi değişim ne zaman gerçekleşti? "
Mac ciddi biçimde düşünüyor gibi yaptı. " Bu sabah yaklaşık saat dokuzda... "
 Mac, Maddie'ye karşı ilk görüşte bir şeyler hisseder. Sebep olduğu duruma çözüm bulmak adına Maddie için elinden gelen her şeyi, hatta hayatı boyunca yapmam dediklerini bile yapar. İkili arasındaki çekim karşı konulmaz noktaya gelir.
 İki yabancı birbirinin eksik kısımlarını tamamlayacaktır. 
Sıradan fakat harika bir hikayeydi. Hani şu bir güne biten, akıcı etkileyici, mutluluk, aşk, hüzün hepsinin harmanlandığı muhteşem  kitaplardan. :)
Yıl başına Marie ile girdim diyebilirim. Bunu bütün yıl Marie okuyacağım olarak algılamak istiyorum *_* Uzun bir seri ama kitaplar arayı açmadan çıkıyor. Fazlasıyla mutlu edici ^^
Herkese Keyifli Günler

 Puanım :



13 Ocak 2015 Salı

Yine Mim, Yine Ben ve Yine Sorular ^^

 Şu sıra bende mim tufanına tutulanların arasına karıştım sanırım. Basit sorularla bir tutam mutluluk olarak gördüğüm güzel etkinlikler. Kitap Tutkusu da beni o etkinliklerden birine dahil etmiş ^^
  
Blog açma hikayeniz nedir?


Aslında bana kalsa, ne Blog açmış ne de bunca şeye kalkışmış olurdum. Bir bardak çayım ve kitabımla köşeme çekilmiş, bundan önceki yıllarda olduğu gibi kitabımı okuyup sadece kendime saklıyor olurdum. :P  Ama birileri!! bu işi yapabileceğime inanarak beni teşvik (hatta tehdit) etti diyebilirim. Neticede buradayım ve pişman değilim. Gün geçtikçe bunun harika bir şey olduğunu düşünüyor ve daha çok alışıyorum  ^^

Blog isminiz nereden geliyor? Neden bu isim?


Blog ismim Kütüphanemden Kitap Manzaraları'nın fikriydi. MBLAQ'in bu isimde bir şarkısı var ve ben ona hastayım( aslında hangisine değilim ki. Şarkı için Tıklayınız! *_* )  ve ben ismimi çok seviyorum ^^

Hangi mevsimi seversiniz? Bu mevsim size neyi çağrıştırıyor? 


Pek ayrım yapamam aslında. Bahar çocuğuyum ama kışı, karı severim.. Son bahara aşığım, ilk baharın gelmesini dört gözle beklerim vs. vs..  :P kararsız ben ☺



Kırmızı ruj mu eyeliner mı?


Aslında makyaj yapmam ama seçmem gerekirse eyeliner tabi ki. En azından yeme ihtimalim yok. (Ruj sürüp tüm gün dudaklarında tutabilenlere hayranım. Ben kremi bile iki dk içinde yalayıp yok ediyorum >_< )

Blog yazmak sana ne kazandırdı?

Blogu okuduğum kitaplar için bir arşiv niteliğinde görüyorum diyebilirim. Bir gün okuyup vay bu benim fikrimmiş demek hoşuma gidecek sanırım. Tabi bu sırada tanıştığım insanlarda yanıma kâr kalmış olacak :)  

Kitap okumak mı bir şeyler yazmak mı?


Kesinlikle okumak. Yorum bile yazamayıp sadece okumak istediğim anların sayısı inanılmaz çok. 

Şiir mi, roman mı, hikaye mi? 


Shakespeare a olan hayranlığımı konu dışı bırakırsak kesinlikle roman :)

En çok etkilendiğin film?


Bu zor bir soru. Milyonlarca film izledim ve birçoğu beni etkiledi. 

Ama ilk aklıma gelen Bir Köpeğin Hikayesi filmi sanırım... 


Hangi tür kitap/film?

Fantastik kitaplar her zaman için önceliğim. Şu sıra pek okumasam da vazgeçilmezim. 
Bollywood filmlerinin ilk tercihim olmasının yanı sıra her tür filmi izlerim. Bana o an hangisi güzel gelir, dikkatimi çekerse.  

Öğrenci olmak mı iş hayatı mı?


İş hayatı sanırım. Çalışmayı severim :)

Kitap okumak mı film izlemek mi?


Çoğunlukta kitap okumayı tercih ediyorum ama bu çok film izlediğim gerçeğini de değiştirmiyor >_<


Klasik giyinmek mi spor giyinmek mi?

 Spor giyinmek.Rahatına düşkün biriyim ^^

Asla almaktan vazgeçmeyeceğin şey ne? 

Kitap (bir de Bim cipsi olabilir :v )

En sevdiğin yemek nedir? 


Piyaz (olsa da yesem *_* )

En sevdiğin dizi?


Supernatural sanırım. (epeydir izlemedim ama en sevdiklerim listesinde başı sonsuza kadar çekecek ^^ )


Özel bir yeteneğin olsa bunun ne olmasını isterdin?


Tabi ki Işınlanma *_*

Alınacaklar listen var mı? İlk 5'i nedir? 


Cips (her listede zorunlu olarak başı çeker :p )

Kitap
Ve devamındaki kişisel ıvır zıvırlar vs vs.. :P

Tanıdığım fazla Blogger olmadığı için kimseyi etiketleyemiyorum. Herkese Keyifli Günler ^^



12 Ocak 2015 Pazartesi

ZEHİR USTASI - MARİA V. SNYDER ( Study 1 )

"Onu izlerken aklımdan tek sözcük geçiyordu: Güzel. Hamlelerinde karışık bir dans performansının hızı ve ritmi vardı. Rakibi ise yeni doğmuş bir sıpa gibi görünüyor; sanki ilk kez ayaklarının üzerinde duruyormuş gibi kollarını ve bacaklarını sallıyordu.."
Orjinal Adı : Poison Study
Yazar : Maria V. Snyder
Sayfa : 372
Yayın evi : Dex Yayıncılık
Çeviri : Deniz Başkaya
Tür : Fantastik, Yetişkin
Seri Sıralaması : 
1 - Zehir Ustası
2 - Büyü Ustası
3 - Ateş Ustası
*****
Kendilerini Şu yazımda görebileceğiniz gibi, Yine hediye bir kitap + kupamm *_* (Beleşçi mi?.. ee şey.. benn.. :P )
Yeni bir seriye başlıyor olmanın haklı gururunu taşıdığım ve kitaptan ölümüne etkilendiğim gariban yazıma başlıyorum. 
 Kitabı çok sevdim. Onca övüldükten sonra harika bir kitapla karşılaşacağımı biliyordum. Yine de şaşırttı diyebilirim. Öncelikle kurgusu ve konular çok farklıydı. İlk sayfalarda adapte olmaya çalışırken biraz bocaladım ama dediğim gibi, bu ilk sayfalar için geçerliydi :D 
İxia döneminde işlediği bir cinayetle zindanlara çürümeye terk edilmiş Yelena, İdama gittiğini zannederken kendini komutanın çeşnici başı olarak bulur ve hayli zorlu bir eğitimden geçer. Kaçmaması için komutanı yardımcısı ve zehir konularında uzman adamı Velek, Yelena'ya kelebek tozu adında bir zehir içirir. Bu sayede her sabah panzehir almak için orada olmak zorundadır. Yoksa akıl almaz derece de acılar çekerek ölecektir. 
" Hızlı bir ölüm mü isterdin, yoksa yavaş yavaş öldüren bir zehir mi içerdin? "
Velek'ten aldığı eğitimlerle giderek ustalaşan Yelena, komutanın güvenini kazanarak yanından ayrılmaz bir adamı olur.
Komutan Brazel ise oğlunu öldüren Yelena'dan intikam almak istiyordur. En ufak fırsatı bile değerlendirmeye çalışsada, Yelena artık komutanın koruması altındadır. Büyünün sözünün dahi yasak olduğu yönetimde birtakım güçler iş başındadır. Kim olduklarını, amaçlarını ve hedefte kimin veya neyin olduğunu öğrenmek için türlü sıkıntılar ve akıl almaz olaylarla karşı karşıya kalacaklardır. 
 Harika bir kurgu ve farklı bir konuydu. Büyücüler benim için yeni bir olay.  Fantastiğe düşkün olsamda bunun büyücüleri de kapsadığı pek söylenemezdi. Hiç büyü ve büyücüleri kapsayan kitaplarla ilgili tavsiye almamış yada imkan bulamamıştım ama ne diyebilirim ki çok sevdim. :)
Sırada serinin ikinci kitabı var ve alınacaklar listemde başı çekenlerden sayılır. ^^
Herkese Keyifli Günler!

Puanım : 



8 Ocak 2015 Perşembe

Book Sacrifice Tag - Yine Mimlendim (Bu işi sevdim ^^ )


Epey bir süre önce Kitap Tutkusu beni, içimin ısınamadığı kitaplarımı hatırlatacak bir etkinliğe etiketlemişti. Genelde Sevmediğim ve tekrar okumayı düşünmediğim kitaplarımı takas etme gibi bir huyum var. Bu yüzden hatırlamakta zorlandım açıkçası. :P Ve yapmakta biraz geç kaldım :)

1) Aşırı abartılmış bir kitap: Bir Zombi Kıyameti ile başlıyoruz! Bir kitapçıdasınız, dolanıyorsunuz ve BAM! ZOMBİ İSTİLASI! Ve bir anons duyuyorsunuz. "Ordu zombilerin tek zaafının aşırı abartılmış kitaplar olduğunu keşfetti." Hayatta kalmak için karşındaki zombiye herkesin öve öve bitiremediği ama senin hiiç beğenmediğin bir kitap fırlatacaksın. Hangisi?

Hale - Alexandra Adornetto; kitap, kapağı konusu ve okuyan arkadaşların methi yüzünden dikkatimi çekmişti. Hemen alıp okumuştum. Maalesef hiç sevemedim. Anlatılan kadar değilmiş :P

2) Bir devam kitabı: Kuaförden bomba bir saç kesimiyle yeni çıktınız ve BAM! Sağanak yağmur! Kendini korumak için şemsiye olarak kullanacağın devam kitabı hangisi?

Gece Evi Serisi; Uyanmış.. O kitaptan sonra uyandım sanırım ve seriye devam etmeyi bıraktım :P Şemsiye için ideal olabilir. (:

3) Bir klasik: Derstesiniz ve Edebiyat hocanız klasiklerin dünyayı değiştirdiği, edebiyatın adeta evrim geçirmesine sebep olduğuyla ilgili zırvalıyor. Gerçekten acayip bunaldınız ve klasiklerden birini alıp tam suratının ortasına fırlatacaksınız. Çünkü bu kitap gerçekten salakçaydı ve bütün sınıfa nasıl hissettiğinizi göstermek istiyorsunuz. Hangi klasik?

Kuzey & Güney - Elizabeth Gaskell.. Bir dönemin anlatıldığı bu kitaptan aşk bekleyerek suçlunun ben olduğumu biliyorum ama kuzey güney gerçekten benlik değilmiş. bu kitabı fırlatırdım sanırım. Zavallı hoca :/

4) Hayatının en az favori kitabı: Kütüphanede takılıyorsunuz ve BAM! BUZUL ÇAĞI! Dünya hızla donuyor ve hayatta kalmak için tek şansınız bir kitap yakmak! Yakmaktan asla pişman olmayacağınız, hayatınızın en az favori kitabı hangisi?

 Jude Morgan - Romantik vampir. Bu kitabı kapağına, konusuna vurularak aldım ve inanılmaz pişman oldum. İlk okul için vampir hikayesi falanmıydı acaba O.o
Biraz ince, uzun süre ısıtamaz ama hiç çekinmeden yakabilirim.. 

Buradan hangi dersi çıkarttım?. Demek ki kitapları kapağına aldanarak almamalıymışım. Şimdi akıllandım.. Yani sayılır. En azından umuyorum :D
Bende Athena'nın Güncesi ve Kitap Kavanozu'nu etiketliyorum :)
Herkese Keyifli Günler..



6 Ocak 2015 Salı

KİRALIK EŞ - CHRISTINE BELL

" Kendi hikâyenizden sıkıldığınızda,
romantik bir kitap okumak iyi gelir.."
Orjinal Adı : Wife For Hire
Yazar : Christine Bell
Sayfa : 347
Yayın evi : Nemesis Kitap
Çeviri : Pınar Polat
Tür : Günümüz Aşk
*****
Hani bazen zihnimiz dolu doludur. Kendimizi rahatlatacak bir şey arar, bir kitap okumak isteriz. 
Bu kitap benim için tam da o anıma denk geldi. 
Öncesinde okumaya çalıştığım kitapla kıyasladığımda, o akan bir musluk ise, bu kitap çağlayan bir ırmaktı sanırım. Hayır, bu diğer kitap kötüydü demek değil. Aksine ilk fırsatta okumayı planladığım bir kitap. Ama bazen ne kadar seversek sevelim, akıp ilerlemiyor sayfalar..  İnsan basitçe mutlu olabileceğini şeyler okumak istiyor. Tarihler ve unvanları aklında tutmaya çalışmadan yada doğaüstü varlıklara alışmadan.. 
İşte tam da o havadaydım ve Kiralık Eş gözüme çarptı. İçimdeki söz dinlemez okur baskın çıktı ve elimdekini usulca Kiralık Eş'ten açılan boşluğa bıraktım. 
Kitap çok akıcı, masalımsı bir havası var. Katılıyorum, hikaye tanıdık ama kalem farklı. :) Yazarın gerçekten akıcı bir anlatımı var. Çeviri de harika olunca, kitabi elime aldığım tek seferde yarısına gelmiş olmam kaçınılmazdı...  
Lindy, 7 köpek yavrusu, boşanmış bir ev arkadaşı ve sınırsız borcuyla, yüksek bir gelire ve iyi bir işe ihtiyaç duyan genç bir kadındır. Bir gün tesadüfen tıkladığı ilan dikkatini çeker . Kararsız kalsa da söz konusu olan paraya çok ihtiyacı vardır. Ve görüşmeyi kabul eder. 
Owen ise kız kardeşine yapılan haksızlık ve dolandırıcılığa dayanamayarak bir plan yapar ve planı gereği görüştüğü sayısız kadından sonra, son umut olarak Lindy in kapısındadır ama gördükleri onu korkutur. 7 köpeği olan kaçık bir kadın.. Çaresizce son şansını denemeye karar verir ve Lindy'i ikna eder. şimdi geriye o tatile karı koca gibi giderek intikam planını gerçekleştirmek, başarıyla tamamlamak vardır.
" Benim bir eşe ihtiyacım var ve bu işi size vermek istiyorum. Üç haftalığına benim karım olmaya ne dersiniz? "
  Okurken çok eğlendim. Rahatlatıcı, mutluluk verici, tatlı bir hikayeydi..
Keyifli günler... ^^  

 Puanım :